Skapa ditt eget typsnitt

Posted by on 16 Apr, 2014 in Nytt | 0 comments

Nu kan du enkelt skapa ditt eget typsnitt. Prova på den kostnadsfria tjänsten Glyphter och låt kreativiteten flöda!

 

Klicka här!

Nu finns våra skrifter på Sellfy

Posted by on 14 Mar, 2014 in Nytt | 0 comments

Sellfy.com är den nya digitala plattformen för att handla digitalt. Böcker, musik, filmer, ja allt som kan distribueras digitalt.

Ett enkelt sätt att handla helt enkelt!

För att handla våra produkter på vår Sellfy butik klicka på knappen nedan.

Sellfy

Roach Nostalgica

Posted by on 10 Mar, 2014 in Nytt | 0 comments

Nu återintroducerar vi Roach klassiska t-shirts med neontryckta bilder. Motiven var handritade och såldes till en början enbart i Amerika. Gunnar Olsson som grundade Roach i Sverige importerade från början tuning kits och aluminiumfälgar från USA. På en affärsresa i Californien i slutet av sextiotalet fick han några dagar över. Med sig hade han en amerikansk motortidning och där hade han sett en frimärksstor annons om tröjtryck.

Han ringde upp numret i annonsen och tog flyget till Ohio. I en liten stuga hemma på gården höll “Roach George” till och gjorde tröjtryck. Med sig hem fick han ett avtal om att börja sälja hans tryck. Det tog något år och sedan var det full fart på mässor och en större efterfrågan än vad man till en början kunde hinna med.

Till de större festivalerna lånade de över Roachbilen, en specialbyggd bil med inspiration från kackerlackans form. Bilen väckte stor uppmärksamhet. Se bilder nedan.

Nu till sommarens festivaler återintroducerar vi tröjorna. Säljstart blir på Bollnäs Motorrevy den 6 -7 april. Någon vecka innan tjuvstartar vi försäljningen på vår webbshop.

Webshop

Share

.

.

.

Elon Garp en konstnär

Posted by on 12 Jan, 2014 in Nytt | 0 comments

Detta är en annorlunda bok om en konstnär, fylld med bilder och berättelser! Den berättar om konstnären Elon Garp från en betraktares ögon! Boken är på 96 sidor och har mjukt laminerat omslag.

Finns i lager för leverans. Boken beställs via e-post: anders@merconda.se

Elon var 82 år när jag träffade honom med idén om en bok om hans liv, en idé som byggde på min uppväxt vid sidan av honom. Elon hade varit vän till vår familj sedan jag föddes.

Inte ska du skriva nått om mig, sa han. Det är väl inget intressant sa han. Några veckor senare ringde han min far och sa att den där idén kanske inte var så dum ändå.

Vi åkte dit och berättade om idén kring boken. Det blir bra sa han men det får bli en bok med bara bilder, ingen text. Jag tog några bilder med en kompaktkamera och strax efter ringde Elon och konstaterade att det där kunde väl inte bli någon bok, det var ju en så enkel kompaktkamera. Så nästa gång tog jag med systemkameran, inte bara för Elon, utan för att fotografera fler tavlor. Jag la ifrån mig den och gick ned i hans målarstudio för att plocka ihop lite tavlor. Ovanför mig kunde jag höra Elons glada röst som konstaterade att nu var det bra, med en sådan kamera skulle det bli en bra bok.

Detta är en annorlunda bok om en konstnärs liv, från det att han var ung och fram till att han gick bort. Boken är fylld med bilder och berättelser från nära vänner!

Några kommentarer från de som beställt boken.
”En sådan fin bok du gjort om Elon.”
Maria
”Jag fick boken med posten igår tack, mycket intressant ska sträckläsa den under helgen.”
Pelle
”Vill tacka för den fina boken om Elon som kom idag! Har bara bläddrat i den ännu men ska nu läsa den ordentligt.”
Eva
”Boken inspirerar mig både till fotografering och måleri, något jag funderar på att återuppta när jag får mer ledig tid.”
Göran

 

Share

Samisk Rarkning

Posted by on 6 May, 2013 in Nytt, Uncategorized | 0 comments

Att få vara med på samsik rarkning, renskiljning, är en magisk upplevelse. Tjugo grader kallt och tusentals renar i gryningen. Ladda ned och läs mer om det i vår broschyr. Sprid den gärna, men tänk på att den är copyrightskyddad och enbart får användas för privat bruk.

Högerklicka och välj spara som här!

Share

Tintin på äventyr

Posted by on 4 May, 2011 in Blogg, Nytt | 0 comments

Tintin är en Jack Russel terrier. En sommardag råkar han ut för ett äventyr. En liten tankebok om hur det kan gå när man inte tänker sig för! Av Anders Karlsson med teckningar av Lars Hägg.

Boken finns i pdf format. Beställ den gratis genom att skicka ett mail till info info@merconda.se. Skriv Tintin pdf i ämnesfältet så skickar vi den.

Under våren 2014 blir Tintin även kines! Boken ges ut genom ett förlag i Kina! Det tycker Tintin är kul!

Share

Tintin - en livsnjutare