Detta är en annorlunda bok om en konstnär, fylld med bilder och berättelser! Den berättar om konstnären Elon Garp från en betraktares ögon! Boken är på 96 sidor och har mjukt laminerat omslag.

Finns i lager för leverans. Boken beställs via e-post: anders@merconda.se

Elon var 82 år när jag träffade honom med idén om en bok om hans liv, en idé som byggde på min uppväxt vid sidan av honom. Elon hade varit vän till vår familj sedan jag föddes.

Inte ska du skriva nått om mig, sa han. Det är väl inget intressant sa han. Några veckor senare ringde han min far och sa att den där idén kanske inte var så dum ändå.

Vi åkte dit och berättade om idén kring boken. Det blir bra sa han men det får bli en bok med bara bilder, ingen text. Jag tog några bilder med en kompaktkamera och strax efter ringde Elon och konstaterade att det där kunde väl inte bli någon bok, det var ju en så enkel kompaktkamera. Så nästa gång tog jag med systemkameran, inte bara för Elon, utan för att fotografera fler tavlor. Jag la ifrån mig den och gick ned i hans målarstudio för att plocka ihop lite tavlor. Ovanför mig kunde jag höra Elons glada röst som konstaterade att nu var det bra, med en sådan kamera skulle det bli en bra bok.

Detta är en annorlunda bok om en konstnärs liv, från det att han var ung och fram till att han gick bort. Boken är fylld med bilder och berättelser från nära vänner!

Några kommentarer från de som beställt boken.
”En sådan fin bok du gjort om Elon.”
Maria
”Jag fick boken med posten igår tack, mycket intressant ska sträckläsa den under helgen.”
Pelle
”Vill tacka för den fina boken om Elon som kom idag! Har bara bläddrat i den ännu men ska nu läsa den ordentligt.”
Eva
”Boken inspirerar mig både till fotografering och måleri, något jag funderar på att återuppta när jag får mer ledig tid.”
Göran

 

Share